Hozzávalók:
1l víz
1 egész vöröshagyma félbevágva
1 egész sárgarépa félbevágva
1 zeller szára
2 levél wakame
3 evőkanál misokrém
1 mogyoróhagyma
100g tofu felkockázva
Egy mokkáskanál agar agar
Egy csipet só
Melegítsük a vizet, de tartsuk forráspont alatt. Adjuk hozzá a vöröshagymát, a sárgarépát és a zellerszárat, főzzük 20 percig. Ezután emeljük ki a vízből a zöldségeket és tegyük a vízbe az agar agart, wakamét és főzzük 5 percig. Adjuk hozzá a felkockázott tofut, és főzzünk 1 percig, majd vegyük le a tűzről. Egy csészében higítsuk a leves levével a misokrémet és adjuk a leveshez.
Tegyük vissza a zöldségeket a lébe, és tálaljuk snidlinggel a levest!
Hozzávalók:
Egy fél kígyóuborka felszeletelve
5-10 koktélparadicsom felszeletelve
1 avokádó kimagozva és felszeletelve
Egy fél lilahagyma vékonyra vágva
Bazsalikom ízlés szerint
1 evőkanál olívaolaj
2-3 teaskanál balzsamecet
Egy csipet só
Egy csipet frissen őrölt bors
A feldarabolt hozzávalókat összekeverjük egy üvegtálban, hozzáadjuk az olívaolajat és a balzsamecetet, majd összerázzuk a salátát, hogy eloszlassuk rajta az olajat és az ecetet. Ezután megszórjuk sóval és borssal. Frissen vagy enyhén hűtve fogyasszuk!
Hozzávalók:
2 csésze méz
1 teáskanál vanília-kivonat
Fél csésze nyers, sózatlan mandula vagy pisztácia
2 csésze tahini finomra őrölve
Kis lángon melegítsük a mézet egy edényben, amíg be nem sűrűsödik, de vigyázzunk, hogy ne égjen le. Amikor sűrű, de puha a méz, vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni, adjuk hozzá a vanília-kivonatot, amandulát vagy a pisztáciát, keverjük el, és végül adjuk hozzá a tahinit és keverjük csomómentesre.
Enyhén olajozunk ki egy sütőformát, öntsük bele a halvát, hagyjuk teljesen kihűlni, takarjuk le és hagyjuk állni a hűtőben 24 órán át vagy addig, amíg kristályossá nem válik. Amikor már kristályos, hidegen szeleteljük fel, de szobahőmérsékleten tálaljuk és fogyasszuk!
Hozzávalók:
1 csésze biogazdálkodásból származó cukrozatlan tökpüré
Fél csésze chia mag
2 csésze kókusztej vagy mandulatej
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál őrült fahéj
Fél teáskanál őrölt gyömbér
Rizsszirup ízlés szerint
Jól keverjük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk állni a hűtőben egy éjszakán át.
Ha tápiókapudingra hasonlító állagot szeretnénk, akkor kézzel keverjük az összetevőket, ha a klasszikus pudingra hasonlítót, akkor turmixolhatjuk őket.